Ξεκίνησε τις εργασίες του το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Διδυμότειχο «Αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζουμε τον κόσμο»

Αρχική >> Ξεκίνησε τις εργασίες του το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Διδυμότειχο «Αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζουμε τον κόσμο»
Από: 
21 Απρ 2018 - 10:00
Εώς: 
21 Απρ 2018 - 13:00

                                                                                                             

                                                                                                              Διδυμότειχο, 20 Απριλίου 2018

Δελτίο Τύπου

Ξεκίνησε τις εργασίες του το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Διδυμότειχο «Αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζουμε τον κόσμο»

Γ. Πατούλης: « Εργαζόμαστε με γνώμονα τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών με σκοπό την προαγωγή της υγείας και όλων των επιμέρους τομέων που συντελούν στην ευημερία των πόλεών μας »

Με θέμα «Αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζουμε τον κόσμο» ξεκίνησε τις εργασίες του το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού  Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Διδυμότειχο.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση εκ μέρους των Εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πανελλαδικά, ξεκίνησε  τις εργασίες του το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο Δήμο Διδυμοτείχου το οποίο συνδιοργάνωσαν το ΕΔΔΥΠΠΥ και ο Δήμος Διδυμοτείχου, με την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

 Την έναρξη του Συνεδρίου έκανε ο φιλοξενών Δήμαρχος Διδυμοτείχου, κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης  ο οποίος καλωσόρισε όλους τους συνέδρους και δήλωσε : «Ως Δήμαρχος Διδυμοτείχου δηλώνω ευτυχής για τη διοργάνωση αυτού του Συνεδρίου. Γιατί είμαι σίγουρος ότι από τις εργασίες του θα προκύψουν χρήσιμα και κυρίως εφαρμόσιμα συμπεράσματα, γενικότερων, αλλά και ειδικότερων  ζητημάτων υγείας προς όφελος των Δημοτών μας.   Θα ήθελα δε να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ για την απόφαση τους να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο αυτό στο Διδυμότειχο, στην καρδιά των συνόρων μας, καθώς και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση του Συνεδρίου στο Διδυμότειχο».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε το Δήμαρχο Διδυμοτείχου για τη φιλοξενία καθώς και όλους τους συνέδρους για την ανταπόκριση και την παρουσία τους σε μια κρίσιμη περίοδο. Ο κ. Πατούλης συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων «Βρισκόμαστε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή. Με την παρουσία μας στο ακριτικό Διδυμότειχο, επί της ευκαιρίας του Πανελληνίου Συνεδρίου, δίνουμε ένα ηχηρό παρών, συμπαραστεκόμενοι στους Έλληνες στρατιώτες και τις οικογένειές τους. Με ενότητα και ομοψυχία προχωράμε στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για την ευημερία των πόλεών μας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Π.Ο.Υ».

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με την ενότητα σχετικά με το θεσμό των ΚΕΠ Υγείας στη διαχρονική υλοποίηση προγραμμάτων έγκαιρης διάγνωσης για τους πολίτες και την παρουσίαση από εκπροσώπους των Δήμων-μελών δράσεων που άπτονται των νοσημάτων που καλύπτουν τα ΚΕΠ Υγείας, όπως η Κατάθλιψη και ο Καρκίνος του παχέος εντέρου.

Επόμενη θεματική ενότητα, αφορούσε στον Τουρισμό Υγείας. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ) κ. Γ. Πατούλης εισηγήθηκε για την αξία και ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας μέσω του ιατρικού τουρισμού ως σημαντικού πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Ο κ. Πατούλης τόνισε «σκοπός μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει Παγκόσμιο Κέντρο Ιατρικού Τουρισμού». Ο Καθηγητής κ. Ιωάννης Τούντας αναφέρθηκε στις προοπτικές του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα.

Νωρίτερα της έναρξης του Συνεδρίου, προηγήθηκε η τακτική τριμηνιαία συνάντηση των Υγιών Πόλεων υπό το συντονισμό της κας. Νταίζης Παπαθανασοπούλου. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η Διάσκεψη Δημάρχων με τη Διακήρυξη της Κοπεγχάγης, η Διάσκεψη των Δημάρχων για το Προφίλ Υγείας και οι 17 στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε/Π.Ο.Υ. Επίσης, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές Δήμων-μελών του Δικτύου.

Επίσης, παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή πλήθους αιρετών.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, παρευρέθηκε με ιδιαίτερη χαρά και εγκαινίασε με το Δήμαρχο Διδυμοτείχου και πλήθος κόσμου την έκθεση της πινακοθήκης Ναλμπάντη όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και να θαυμάσει τα έργα.

 Επίσημα η έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με τη χορωδία Μητρόπολης Διδυμοτείχου.  Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου, κ. Δαμασκηνός, Παρασκευάς Πατσουρίδης, Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Φιλοξενών Δήμαρχος, Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ & ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Καπάκης, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας,  Αναστάσιος Δημοσχάκης,  Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας ΝΔ, Βουλευτής Έβρου ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Τσότρας Βασίλειος εκπρόσωπος Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης,κ. Καϊσάς Γεώργιος Βουλευτής Έβρου Σύριζα Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ευστάθιος Δημητριάδης, Κοσμήτορας ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κ. Παπανδρούδης Ανδρέας Γεν. Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, κ. Πλάμεν εκπρόσωπος Δημάρχου Καζανλάκ Βουλγαρίας, και  η Monika Kosinska  Regional Focal Point, WHO European Healthy Cities Network μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματός της.

Το Συνέδριο συνεχίζεται με αρκετές στρογγυλές τράπεζες ευρείας θεματολογίας.