Πρόσκληση σε Διάσκεψη Δημάρχων και Εκπροσώπων Πόλεων μελών του Δικτύου «Η σημασία του Προφίλ Υγείας του ΠΟΥ για μία σύγχρονη πόλη»

Αρχική >> Πρόσκληση σε Διάσκεψη Δημάρχων και Εκπροσώπων Πόλεων μελών του Δικτύου «Η σημασία του Προφίλ Υγείας του ΠΟΥ για μία σύγχρονη πόλη»
Από: 
12 Νοε 2018 - 13:00
Εώς: 
12 Νοε 2018 - 15:00

Το Διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, κατόπιν αποδοχής σχετικής πρότασης από το Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, αποφάσισε να επαναλάβει την ειδική εκδήλωση-διάσκεψη σχετικά με την αναγκαιότητα και ωφέλεια της διενέργειας του Προφίλ Υγείας στους Δήμους σύμφωνα με την μεθοδολογία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η προηγούμενη αντίστοιχη εκδήλωση είχε λάβει χώρα στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το Φεβρουάριο του 2018 με μεγάλη συμμετοχή Δήμων, κυρίως της Αττικής. Η διάσκεψη αφορά κυρίως τα αιρετά στελέχη των Δήμων, Δημάρχους και Πολιτικούς Εκπροσώπους καθώς και τους Συντονιστές του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις των Δήμων Μελών.

Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία στους πολιτικούς αλλά και στα στελέχη των Δήμων ειδικά της βόρειας Ελλάδας, να έρθουν σε επαφή με το θέμα, την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα του, ως ένα από τα βασικά εργαλεία του Π.Ο.Υ.,  για την εργασία των Υγιών Πόλεων. Για τον σκοπό αυτό, πέραν της γενικότερης παρουσίασης της μεθοδολογίας και της φιλοσοφίας του Π.Ο.Υ., θα γίνει παρουσίαση Δήμων που το έχουν ήδη ολοκληρώσει, όπως ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, ή είναι σε διαδικασία εκπόνησης, όπως ο Δήμος Σάμου, ή είναι σε διαδικασία να το ξεκινήσουν όπως ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Η παρουσίαση του κάθε Δήμου θα είναι διπλή, αφ ενός πολιτική και αφ ετέρου τεχνική .

Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από το Γραφείο Βορείου Ελλάδος, που εδρεύει στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο Σταύρος Κουγιουμτζής, που βρίσκεται στο Δημαρχείο Πανοράματος επί της οδού Α. Σαμανίδη 21, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα από 11:00 έως 14:00.

Για την καλύτερη διοργάνωση, θα πρέπει να δηλώσετε την παρουσία σας, καθώς και αριθμό εκπροσώπων από το Δήμο σας, με email στο info@eddyppy.gr και κοινοποίηση στο e.karanikola@pilea-hortiatis.gr .

Θεωρώντας ότι έχουμε όλοι να ωφεληθούμε από τη Διεθνή γνώση και εμπειρία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του οποίου είμαστε μέλη, αναμένουμε την συμμετοχή σας.

Προσοχή! Αλλαγή αίθουσας: Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα ΔΣ