Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας του Δήμου Περιστερίου

Αρχική » Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας του Δήμου Περιστερίου
Από: 
31 Αυγ 2020 - 16:00
Εώς: 
1 Σεπ 2020 - 16:00

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργάνωσαν σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς ο κόσμος από τις περιοχές αυτές προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 31 Αυγούστου και στις 1 Σεπτεμβρίου  2020  πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 130 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κύριο Μασούρα Χαράλαμπο, Ενδοκρινολόγο.

Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Το παρόν στη διάρκεια των εξετάσεων έδωσε ο Αντιδήμαρχος Υγείας και υπεύθυνος του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου κος Μπεκιάρης Γεώργιος ,ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο «Πεταλούδα» για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει, έδωσε την υπόσχεση για επανάληψη παρόμοιων δράσεων και στο μέλλον.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε τη μεγάλη σημασία της υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης που γίνονται στο Δήμο Περιστερίου και δήλωσε: «Η προαγωγή της υγείας των δημοτών αποτελεί προτεραιότητά μας και βασική φιλοσοφία των ΟΤΑ-μελών μας. Είναι αποδεδειγμένα σημαντικό να ευαισθητοποιούνται οι δημότες για την καλύτερη διατήρηση της υγείας τους μέσω δράσεων προσυμπτωματικού ελέγχου».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.