Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 9η Ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών του Δήμου Σάμου με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά»

Αρχική » Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 9η Ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών του Δήμου Σάμου με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά»
Από: 
10 Δεκ 2018 - 12:30
Εώς: 
10 Δεκ 2018 - 14:30

                               Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ      

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για την ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών και των εμβολίων πανελλαδικά»       

                                                                                                                 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που διοργάνωσε ο Δήμος Σάμου, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων.

Η Ημερίδα, έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018, από 16:00 έως 19:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου, με ενημερωτικές  ομιλίες από την κ. Καββαθά Δήμητρα, Ιατρό Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Διευθύντρια ΕΣΥ, Δ’ Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική, Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ και την κ. Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια του Προγράμματος  Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. & Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Σάμου, απηύθυνε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Δ/ντης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, κ. Μανδουραράκης Ιωάννης.

Η Εκστρατεία πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε σχετικά: «Η εκπαιδευτική κοινότητα που έχει άμεση και πολύωρη καθημερινή επαφή με τα παιδιά θα πρέπει να είναι ενημερωμένη ώστε να συμβάλει στη σωστή ενημέρωση για την ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών και των εμβολίων. Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών είναι πραγματικά εντυπωσιακή».

 

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και η εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό, το e-bug που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν κατάλληλα πληροφορίες στους μαθητές τους με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών .

 

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί προσχολικής αγωγής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στα  Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Σάμου.

Οι συμμετέχοντες  έλαβαν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας, καθώς και το Παιδικό Βιβλίο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη», από την αναγνωρισμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννα Μπουλντούμη το οποίο έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Φ14/226374/ΕΚ/1670/Δ1.

 

 

Από τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας

Παιδείας και Δημόσιας Υγείας