Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποστολή της +πλευσης στον Αγ. Ευστράτιο σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων 3/4-10-2020

Αρχική » Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποστολή της +πλευσης στον Αγ. Ευστράτιο σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων 3/4-10-2020
Από: 
3 Οκτ 2020 - 15:00
Εώς: 
4 Οκτ 2020 - 15:00

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποστολή της +πλευσης στον Αγ. Ευστράτιο σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, που έλαβε μέρος το Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Οκτωβρίου παρέχοντας δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις και υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, από τους γιατρούς της ομάδας της +πλευσης εξετάστηκαν συνολικά 125 κάτοικοι του Αγ. Ευστρατίου και πραγματοποιήθηκαν 300 εξετάσεις, μέχρι την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης λειτουργίας των ιατρείων το μεσημέρι της Κυριακής.

Εγκαινιάζοντας τη συνεργασία, από την πλευρά του Δικτύου για πρώτη φορά συμμετείχε στην ομάδα της +πλευσης συνεργάτης ιατρός νευρολόγος, η κα Φαίδρα Καλλίγερου από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, που παρείχε νευρολογικές εξετάσεις σε 10 ασθενείς καθώς και μία κατ’ οίκον επίσκεψη σε ασθενή που δεν είχε τη δυνατότητα μετακίνησης.

Έτσι, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, πραγματοποιήθηκε έγκαιρη διάγνωση στους κατοίκους αυτού του απομακρυσμένου σημείου.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Εξελίσσουμε τις συνεργασίες μας προς όφελος των πολιτών που βρίσκονται και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας μας. Με τις νέες μας συνεργασίες θα καταφέρουμε να παρέχουμε ακόμη περισσότερες υπηρεσίες προσυμπτωματικού ελέγχου και να μεταλαμπαδεύσουμε την αξία και τα οφέλη του».