Ολοκλήρωση Δωρεάν Μετρήσεων Οστικής Πυκνότητας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Αρχική » Ολοκλήρωση Δωρεάν Μετρήσεων Οστικής Πυκνότητας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας
Από: 
27 Φεβ 2019 - 11:45
Εώς: 
27 Φεβ 2019 - 13:45

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου  το πρόγραμμα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης από το ΚΕΠ Υγείας  του Δήμου μας σε συνεργασία με το Ελληνικό  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Το πρόγραμμα διήρκησε 8 ημέρες και κατά τη διάρκειά του οι συμπολίτες μας ενημερώθηκαν για τη νόσο αλλά και την πρόληψη και θεραπεία της από τον κ. Κωνσταντίνο Σαρόπουλο, Χειρούργο- Ορθοπεδικό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Παράλληλα τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος, μέτρηση της οστικής πυκνότητας καθώς και εκτίμηση της πιθανότητας κινδύνου για κάταγμα βάσει πρωτοκόλλου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.  Ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό, 45%, των πολιτών ηλικίας από 45 και πάνω που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, παραπέμφθηκε για περαιτέρω έλεγχο,  έτσι ώστε να φροντίσουν την υγεία τους πριν εμφανιστούν  τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.

Σχετικά με το πρόγραμμα ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ανδρέας Λεωτσάκος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Και με αυτή τη δράση του ΚΕΠ Υγείας επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Οι πολίτες μας ενημερώνονται ενώ ταυτόχρονα κάνουν τον προληπτικό τους έλεγχο διασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Η αξία της πρόληψης για την ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και πρέπει να αποτελεί στάση ζωής».