NewsLetter Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Τεύχος 56ο -Οκτώβριος 2016

 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016           ΤΕΥΧΟΣ 56ο
             
         
ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
   
   

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

 
Οκτώβριος 2016
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο eHealth Forum με τη συνδιοργάνωση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

   

Στο 2ο eHealth Forum του οποίου συνδιοργανωτής ήταν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Δικτύου και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο πολίτης/ασθενής μπαίνει στο επίκεντρο μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας . Όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης : «Πρόκειται για μια συνολική συμβολή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, στην κατεύθυνση της πρόληψης και της αγωγής της υγείας των πολιτών, καθώς και στην ενδυνάμωση των ασθενών. Εμείς, στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, χρησιμοποιούμε τις σύγχρονες αυτές τεχνολογίες μέσα από τη χρήση του λογισμικού που διαθέτουν τα Δημοτικά Κέντρα Πρόληψης Υγείας, γνωστά ως ΚΕΠ Υγείας».

   
  Διαβάστε περισσότερα

   
 

4ήμερο @σφαλές σερφάρισμα από τον Τομέα Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ

 

Δωρεάν εξετάσεις οστικής πυκνότητας πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Γαλατσίου

 

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική διαδημοτική πρωτοβουλία του Τομέα Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), για την ευαισθητοποίηση – ενημέρωση μαθητών, καθηγητών μέσα από την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ».

 

 
 

Ο Δήμος Γαλατσίου πρόσφερε δωρεάν εξετάσεις με υπερηχογράφημα πτέρνας σε άνδρες και γυναίκες του δήμου. Το Πρόγραμμα έχει σαν στόχο την έγκαιρη διάγνωση της νόσου της Οστεοπενίας ή Οστεοπόρωσης σε φαινομενικά υγιείς άνδρες και γυναίκες που ίσως διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.

 

 
   Διαβάστε περισσότερα     Διαβάστε περισσότερα  
   
   
       

Διευρύνεται η πολύ επιτυχημένη Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων

 

Στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών παραβρέθηκε προσκλημένος ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου

 

Την 3η φάση της ενημερωτικής εκστρατείας με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια», καθώς και τα νεότερα δεδομένα στο πρόβλημα της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών στη χώρα μας, παρουσίασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, η Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Λοιμωξιολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, Ελένη Γιαμαρέλλου, ....

 

Στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση εκ μέρους της Προέδρου του Συλλόγου κας. Κυριακής Κεραμιώτου  για να απευθύνει  χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου.

 
  Διαβάστε περισσότερα     Διαβάστε περισσότερα  
   
   
       

Πρόσκληση συμμετοχής σε Προγράμματα Κατάρτισης και Παρέμβασης ΕΔΔΥΠΠΥ-ΙΚΠΙ

 

Παρουσία του Προέδρου του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη, τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηλιούπολης

 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΕΔΔΥΠΠΥ και έπειτα από απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής του Δικτύου, το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, σχεδιάζει και οργανώνει προγράμματα κατάρτισης και παρέμβασης στον τομέα της Προαγωγής Υγείας. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται στα στελέχη των Δήμων-μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ καθώς και στους ενδιαφερόμενους πολίτες.

 

Με την παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) και της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηλιούπολης καθώς και σχετική ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για τον προληπτικό έλεγχο του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής και των καρωτίδων. Τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Κατραμάνος Σπυρίδων.

 

 
  Διαβάστε περισσότερα     Διαβάστε περισσότερα  
       
       
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Διεύθυνση: Πλατεία Εργατικών Κατοικιών 15124, Μαρούσι
Τηλ.: +30 210-8067888 , Fax: +30 210-6105641
Γραφεία Βορείου Ελλάδος: Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη: Αποστόλου Σαμανίδη 21 Πανόραμα 55236
Τηλ.: 2313 301038 fax: 2310345981 e-mail: GrafeioB.Ellados@eddyppy.gr
E-mail: info@eddyppy.gr

Αν για κάποιο λόγο δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε Newsletter, πατήστε εδώ