Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του «Οδοιπορικού» & του ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου

Αρχική » Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του «Οδοιπορικού» & του ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου
Από: 
7 Φεβ 2020 - 09:30
Εώς: 
7 Φεβ 2020 - 09:30

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του «Οδοιπορικού» & του ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου

Γ. Πατούλης: «Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με προσυμπτωματικό έλεγχο και διατήρηση της ποιότητας ζωής των δημοτών.»

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18.30, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Κέντρου  Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) Περιστερίου, του Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Οδοιπορικό», καθώς επίσης και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Περιστερίου.

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για οκτώ κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Τα οκτώ νοσήματα είναι: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα και Κατάθλιψη.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο  Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής,  συγχαίροντας τον Δήμαρχο Περιστερίου για την  βράβευση του τοπικού ΚΕΠ Υγείας και μιλώντας για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας, δήλωσε: «Τα ΚΕΠ Υγείας είναι το όραμα πολλών χρόνων.  Σήμερα το δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας, αποτελείται από 100 δήμους μέλη του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενώ βούληση μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του ΕΔΔΥΠΠΥ αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας. Κάνοντας μία στροφή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα έλεγε κανείς ότι ο θεσμός αυτός αναλαμβάνει τη διατήρηση της υγείας του πληθυσμού καθώς είναι ένα βασικό εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πλήρως εναρμονισμένο με τα πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ, που έχει σαν σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την ενημέρωση των πολιτών για να προληφθούν έγκαιρα σοβαρές παθήσεις.» Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επίσης αναφέρθηκε στην ευθύνη της Περιφέρειας, να επενδύσει στην προαγωγή της υγείας των κατοίκων και τόνισε ότι αυτό θα υλοποιηθεί  μέσα από την επιδότηση των ΚΕΠ Υγείας.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν  και ο Πρόεδρος του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ,  Υπεύθυνος Λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας & του Κοινωνικού Ιατρείου, και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε Θέματα Υγείας κ. Γιώργος Μπεκιάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Αντώνης Βαθιώτης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα ισότητας κα. Μαρία Αγγελοπούλου,  ο Συντονιστής της Περιφέρειας Αττικής για το  ΕΔΔΥΠΠΥ  κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου Περιστερίου.

Την Εκδήλωση συντόνισε η κα Χριστίνα Κωνσταντακοπούλου, Υπ. Γραφείου Δήμαρχου και Συντονίστρια Δήμου Περιστερίου  για το ΕΔΔΥΠΠΥ, και στήριξαν με τη παρουσία τους  μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου Περιστερίου καθώς και πλήθος κόσμου.