Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συμμετείχε στο επετειακό 10ο Greece Race for the Cure ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Αρχική >> Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συμμετείχε στο επετειακό 10ο Greece Race for the Cure ενάντια στον καρκίνο του μαστού
Από: 
11 Οκτ 2018 - 09:00
Εώς: 
11 Οκτ 2018 - 12:00

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συμμετείχε  στο επετειακό 10ο Greece Race for the Cure ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Γ. Πατούλης: « Μαζί με χιλιάδες κόσμου αλλά και με τις γυναίκες που έχουν βιώσει την ασθένεια δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας. Ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) συμμετείχε στο επετειακό 10ο Greece Race for the Cure που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Με αφετηρία το Ζάππειο και μέσα από δύο όμορφες διαδρομές, χιλιάδες συμμετέχοντες, δρομείς και περιπατητές, γυναίκες, άνδρες και παιδιά έδωσαν το «παρών» και χάραξαν δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Για τις γυναίκες που βιώνουν τον καρκίνο μαστού, για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση που σώζουν ζωές, για έναν κόσμο όπου ο καρκίνος του μαστού δε θα υπάρχει πια.

Το Greece Race for the Cure® είναι ένας αγώνας- θεσμός, ο 2ος μεγαλύτερος αγώνας Race for the Cure® παγκοσμίως και πραγματοποιείται με την έγκριση της Susan G. Komen® και τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Φέτος, στην επέτειο των 10 ετών της Διοργάνωσης, το Greece Race for the Cure® πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, δήλωσε με την ευκαιρία της εκδήλωσης: «Πρόκειται για μια μέρα γιορτής αλλά και μια ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με αυτόν τον συμβολικό τρόπο, ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Όλοι μαζί στηρίξαμε έμπρακτα τη προσπάθεια του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” ο οποίος οργάνωσε σήμερα το 10ο Greece Race for the Cure®, στην Αθήνα. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι σήμερα χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο Ζάππειο μαζί μας, ως μέρος μίας παγκόσμιας αλυσίδας η οποία συμβολικά μαζί με τις γυναίκες που έχουν βιώσει το καρκίνο του μαστού δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας. Ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί. Ως Δίκτυο έχουμε εξυπηρετήσει περισσότερες από 3.500 χιλιάδες γυναίκες μέσα από τον προσυμπτωματικό έλεγχο».