Εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες από το Δήμο Βριλησσίων

Αρχική >> Εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες από το Δήμο Βριλησσίων
Από: 
20 Οκτ 2018 - 10:00
Εώς: 
20 Οκτ 2018 - 13:00

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδραστική εκδήλωση  Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ

Δ. Βριλησσίων

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Δημοτικών  σταθμών Βριλησσίων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης  και με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, πραγματοποίησε το Σάββατο  20/10/2018 εκπαίδευση πρώτων βοηθειών για γονείς στα παιδιά τους αλλά και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό (Εθνικής Αντιστάσεως 114) 

Στο σεμινάριο συμμετείχε και το παιδαγωγικό προσωπικό των Δημοτικών Σταθμών Βριλησσίων καθώς και αρκετοί ενδιαφερόμενοι όλων των ηλικιών.

Την εκπαίδευση πραγματοποίησαν οι εθελοντές διασώστες κρίσεων (ΕΔΟΚ) και είχε διάρκεια 4 ώρες. Στο τέλος δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης. 

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο χαιρέτησε ο Δήμαρχος Βριλησσίων κος Ξενος Μανιατογιάννης και η Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔΒ κα Β. Αρσένη-Λάμπρου, οι οποίοι συμμετείχαν σε όλη την διάρκεια της παρουσίασης. 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, δήλωσε σχετικά: «Υπάρχει ανάγκη για ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε καταστάσεις απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Η έγκαιρη παρέμβαση έχει αποδειχτεί σωτήρια».