Εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες από το Δήμο Φυλής

Αρχική » Εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες από το Δήμο Φυλής
Από: 
3 Νοε 2018 - 11:45
Εώς: 
4 Νοε 2018 - 13:45

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή γονέων και παρουσία του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Δήμου Φυλής πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εκμάθησης Παροχής Πρώτων Βοηθειών που διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Δημαρχείου Φυλής, στα Άνω Λιόσια, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Φυλής, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους Εθελοντές Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων “Ε.Δ.Ο.Κ.”.

Το σεμινάριο περιελάμβανε εκπαίδευση σε θέματα όπως :

Καρδιοαναπνευστική ανάνηψη / Ξένο σώμα στο λάρυγγα (Πνιγμονή) / Λιποθυμία /  Δηλητηρίαση / Τραύμα / Αιμορραγία /Ρινορραγία /Εγκαύματα / Διαστρέμματα κ.α.

Με τη λήξη του σεμιναρίου δόθηκε “ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ” σε όσους το παρακολούθησαν.

Εκπαιδεύτριες στο σεμινάριο ήταν οι εξαιρετικές στην μετάδοση γνώσεων, Εθελόντριες Διασώστριες κυρίες Άννα Οικονόμου, Μαίρη Μπουραντά , Λουίζα Λογοθέτη και Ευγενία Νικολού. Μαζί τους κι ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΟΚ κος Νίκος Λίντας.

Χαιρετισμό στο σεμινάριο έκαναν ο Δήμαρχος Φυλής κος Χρήστος Παππούς, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Κος Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, η Διευθύντρια κα Γιάννα Σταθοπούλου κι ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου κος Γιώργος Κούρκουλος.

Παρουσία κατά το διήμερο σεμινάριο έκαναν στον χώρο διαξαγωγής του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κος Γιώργος Αντωνόπουλος,  ο Αντιδήμαρχος κος Αθανάσιος Σχίζας, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κος Νίκος Χατζητρακόσιας κι ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας κος Γιάννης Τέγος.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φυλής οι εκπαιδευτές αξίζουν χίλια ευχαριστώ για την προσφορά και τον εθελοντισμό τους αλλά κι οι εκπαιδευόμενοι άπειρα συγχαρητήρια για την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν στην ανθρώπινη ζωή. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης την δημιουργία τριών νέων Παιδικών Σταθμών στο Δήμο Φυλής στο Ζεφύρι, τη συνοικία της Δροσούπολης και στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.

Ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών κος Καμαρινόπουλος ευχήθηκε να είναι ¨αχρείαστο¨ το σεμινάριο και τόνισε ότι κάνει το καλύτερο για να εξασφαλίσει την φροντίδα των παιδιών και το χαμόγελό στα πρόσωπά τους.

Η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών δεσμεύτηκε ότι εκτός των σεμιναρίων για τη παροχή γνώσεων στους γονείς, θα ακολουθήσουν και σεμινάρια που στόχο θα έχουν τη δική τους ψυχολογική υποστήριξη αλλά και ψυχαγωγία.

Συντονίστρια του Σεμιναρίου ήταν η Κοινωνιολόγος και Σύμβουλος Σχέσεων του Νομικού Προσώπου Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων κα Ιωάννα Λιόση, η οποία επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο διήμερο ήταν γεμάτο αγάπη και βοήθεια για τον εαυτό, τα παιδιά και τους συνανθρώπους.

Δυναμική παρουσία στο σεμινάριο κι η νοσηλεύτρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Μαρία Μπίρμπα που εξασφάλιζε την προμήθεια των εκπαιδευόμενων με έντυπο υλικό σχετικό με την Παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, δήλωσε σχετικά: «Η πρόληψη σώζει ζωές αποδεδειγμένα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλλει αποτελεσματικά  στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού με προγράμματα πρόληψης που αξιοποιούνται στο μέγιστο».