Εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες από το Δήμο Αγ. Παρασκευής

Αρχική >> Εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες από το Δήμο Αγ. Παρασκευής
Από: 
21 Οκτ 2018 - 10:15
Εώς: 
21 Οκτ 2018 - 13:15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: «Η ΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ» ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

 

Με συμμετοχή 50  ατόμων πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 21/10 το σεμινάριο εκπαίδευσης πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.), στο χώρο του Β΄ ΚΑΠΗ στον Τσακό.

Στόχος του σεμιναρίου με κεντρικό μήνυμα «Η γνώση σώζει ζωές»  ήταν  η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού στις Πρώτες  Βοήθειες και περιλάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για όλο το φάσμα των πρώτων βοηθειών με ιδιαίτερη έμφαση στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. 

Η παρουσίαση των θεμάτων έγινε από εξειδικευμένους εξειδικευμένους επιστήμονες-διασώστες της Ε.Δ.Ο.Κ. σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού.

Στους  συμμετέχοντες χορηγήθηκε βεβαίωση συμμετοχής.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Η πρόληψη έρχεται μέσα από τη γνώση. Οι δημότες ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για να είναι σε θέση να αποτρέψουν μελλοντικά απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή καταστάσεις».