Εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Αρχική » Εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας
Από: 
10 Δεκ 2018 - 13:30
Εώς: 
10 Δεκ 2018 - 15:30

Δελτίο Τύπου

Εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

 στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλει ενεργά στην αύξηση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών δίνοντας ελπίδα για ζωή»

 

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 τα επίσημα εγκαίνια του «Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών» με τη στήριξη του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» στο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αγίας Βαρβάρας, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ. Μια ακόμη πρωτοβουλία, την οποία στηρίζουν από κοινού η ΚΕΔΕ και το ΕΔΔΥΠΠΥ, που με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση αγκαλιάζουν το έργο του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

 

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάραςκ Γεώργιος Καπλάνης χαιρέτησε την εκδήλωση και δήλωσε: «Μια ακόμη δράση του ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας με ιδιαίτερα κοινωνική ευαισθησία, Δημιουργήσαμε εδώ ένα χώρο υποδοχής για τους δημότες μας , το  Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών  που σκοπό έχει να δώσει ελπίδα και ζωή στους συνανθρώπους μας. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών και εί ναι χαρά μας που συμβάλουν σε αυτό.

 

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Εγκαινιάσαμε σήμερα άλλη μια νέα δομή με σκοπό τη μετάδοση ενός σπουδαίου μηνύματος που δίνει ελπίδα για ζωή στους συνανθρώπους μας που νοσούν. Οι δημότες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και είμαστε σίγουροι ότι θα αγκαλιάσουν και αυτή την πρωτοβουλία για κοινωνική αλληλεγγύη και υποστήριξη μέσα από μια απλή διαδικασία που όμως έχει τεράστια αξία».

 

Η νέα μας δομή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που αναπτύξαμε ως  Δήμος μέσω του ΚΕΠ Υγείας μας με τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και στόχο έχει την προώθηση της εθελοντικής προσφοράς μέσω της εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Ο κ. Στέλιος Γραφάκος Επιστημονικός Διευθυντής του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, παρουσίασε τη φιλοσοφία και το έργο του συλλόγου με συγκεκριμένα δεδομένα όπως αυτά αναφέρονται για τη χώρα μας.

 ο κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ κάλεσε το σύνολο των δήμων μελών του δικτύου να δημιουργήσουν συνεργαζόμενα τοπικά κέντρα για να συμβάλουν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση.

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Αθανασία Μυγδάκη, Κοινωνική Λειτουργός,  Υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ και Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις η οποία και αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της νέας δομής.