«Δωρεάν προσφορά βιβλίου παιδικής λογοτεχνίας για τα Δημοτικά σχολεία των Δήμων μελών του Δικτύου»

Αρχική » «Δωρεάν προσφορά βιβλίου παιδικής λογοτεχνίας για τα Δημοτικά σχολεία των Δήμων μελών του Δικτύου»
Από: 
27 Νοε 2017 - 11:30
Εώς: 
27 Νοε 2017 - 13:30

Με χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης για τη ορθή  χρήση των αντιβιοτικών, έχει ολοκληρωθεί η συγγραφή και η έκδοση του βιβλίου παιδικής λογοτεχνίας με θέμα ‘’Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη’’

Το βιβλίο έχει γράψει η βραβευμένη στην Ελλάδα και την Κύπρο συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας, Ιωάννα Μπουλντούμη και έχει λάβει την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών(ΙΣΑ).

Το παιδικό βιβλίο με πλοκή αστυνομικού μυθιστορήματος απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών και διαθέτει την επιστημονική έγκριση της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, με Πρόεδρο Δ.Σ. την κυρία Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας - Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, με μέλος Δ.Σ. τον κύριο Αθανάσιο Σκουτέλη, Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων Πανεπιστημίου Πατρών.  

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο προαγωγής της υγείας, το οποίο απευθύνεται εκεί ακριβώς όπου επιτυγχάνονται τα πιο ασφαλή και μόνιμα αποτελέσματα, στα παιδιά μας. Ευελπιστούμε ότι το όλο εγχείρημα θα αποτελέσει μια ασπίδα προστασίας, ένα εφαλτήριο για τη διαμόρφωση αυριανών πολιτών, συνειδητοποιημένων ως προς την ποιότητα ζωής και το επίπεδο υγείας τους.

Η διανομή των βιβλίων έχει ξεκινήσει. Καλούμε τους Δήμους μέλη να μας στείλουν την λίστα των Δημοτικών σχολείων του Δήμου τους,  στο info@eddyppy.gr, προκειμένου να λάβουν τα αντίστοιχα βιβλία.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων με απόφαση του Φ14/226374/ΕΚ/1670/Δ1, εγκρίνει  τη διάθεση του παιδικού βιβλίου με θέμα ¨Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη, ως παιδαγωγικά κατάλληλο υλικό για τις βιβλιοθήκες των Δημοτικών Σχολείων.