Δωρεάν εξετάσεις οστικής πυκνότητας πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Δράμας

Αρχική >> Δωρεάν εξετάσεις οστικής πυκνότητας πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Δράμας
Από: 
8 Μαρ 2017 - 12:30
Εώς: 
15 Μαρ 2017 - 14:30

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ολοκληρώθηκε αυτή τη φορά με τη συμμετοχή του Δήμου Δράμας να προσφέρει δωρεάν εξέταση με υπερηχογράφημα πτέρνας στους δημότες. Το πρόγραμμα αυτό έχει σαν στόχο την έγκαιρη διάγνωση της νόσου της Οστεοπόρωσης σε φαινομενικά υγιείς γυναίκες που ίσως διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.

H υπεύθυνη του ΕΔΔΥΠΠΥ εκπαίδευσε Νοσηλευτικό προσωπικό του Δήμου Δράμας πάνω στη χρήση του μηχανήματος Μέτρησης Οστικής Μάζας το οποίο διατίθεται δωρεάν από το Δίκτυο.  Οι μετρήσεις ξεκίνησαν στις 8/3/17 και ολοκληρώθηκαν στις 15/3/17. Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας παρείχε δωρεάν μετρήσεις πτέρνας σε 513  άτομα, εκ των οποίων τα 242 είχαν φυσιολογικές τιμές, τα 237 ενδείξεις οστεοπενίας και τα 34 ενδείξεις οστεοπόρωσης.

Ο Πρόεδρος ΔΣ Δήμου Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης δήλωσε «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας.

Ο Δήμος μας, αναγνωρίζοντας την σημασία της πρόληψης, παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στο πλαίσιο αυτών των δράσεων πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της οστεοπόρωσης. Η ανταπόκριση του πληθυσμού επιβεβαιώνει την ανάγκη υλοποίησης παρόμοιων προληπτικών δράσεων εκ μέρους του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε θερμά το ΕΔΔΥΠΠΥ για την άψογη συνεργασία και την παραχώρηση του απαραίτητου εξοπλισμού για την πραγματοποίηση των μετρήσεων καθώς και τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας για την πολύτιμη συμβολή του στις γνωματεύσεις των αποτελεσμάτων».