Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Αρχική » Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.
Από: 
11 Ιαν 2019 - 16:15
Εώς: 
11 Ιαν 2019 - 18:15

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Τυχερός που κέρδισε το φλουρί, ο Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος

Γ. Πατούλης: «2019: Νέες προοπτικές στην πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας με 220 Δήμους-μέλη συνοδοιπόρους»

 

Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του πρώτου για το 2019 Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και τα μέλη του Δ.Σ. έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δικτύου. Το φλουρί το κέρδισε ο Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου και Ταμίας του Δ. Σ. κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Παρόντες ήταν επίσης ο κ. Δημήτρης Κάρναβος Δήμαρχος Καλλιθέας και Αντιπρόεδρος Α΄Δ.Σ. ΕΔΔΥΠΠΥ, ο κ. Ιωάννης Λαδόπουλος, Δημ. Σύμβουλος Χαλανδρίου, Γενικός Γραμματέας, η κα. Νέλλη Λάβδα, Δημ. Σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού, Αναπλ. Ταμίας, ο κ. Παναγιώτης Ζητάκης Δημ. Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης, Ειδικός Γραμματέας, Αποκεντρωμένων και Παραμεθόριων Περιοχών, ο κ. Φωστηρόπουλος Γιάννης Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόνοιας Παλαιού Φαλήρου, Ταμίας του Δ.Σ., ο κ. Νικόλαος Παντελιάς Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Μέλος, ο κ. Ανδρέας Λεωτσάκος Αντιδήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, μέλος του Δ.Σ., η κα. Γεωργία Πίσπα Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ», εκπρόσωπος Δ. Αγ. Παρασκευής,  ο Γενικός Διευθυντής Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος και η κα. Νταίζη Παπαθανασοπούλου Συντονίστρια  Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα,

Ο Πρόεδρος του Δικτύου και της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, ευχήθηκε η νέα χρονιά για το Δίκτυο και τους 220 Δήμους-μέλη του, να είναι  πλούσια σε προγράμματα πρόληψης, εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με αποδέκτες τους συμπολίτες μας. Ο κ. Πατούλης συγκεκριμένα ανέφερε: «Μια καινούρια χρονιά ξεκινάει με πολλές προοπτικές στον τομέα της Υγείας και συγκεκριμένα στην πρόληψη για τους Δήμους μέλη μας. Το Δίκτυο, Πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ακολουθώντας τα διεθνή πρωτόκολλα, χαράσσει στρατηγική και εφαρμόζει πολιτικές υγείας. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι 90 Δήμοι-μέλη έχουν πάρει απόφαση μέχρι σήμερα να ιδρύσουν ΚΕΠ Υγείας και να προσφέρουν στους δημότες τους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προσυμπτωματικό έλεγχο καθώς και να ενημερωθούν για τα 8 νοσήματα που μπορούν να προλάβουν εάν ακολουθούν τις κατευθυντήριες οδηγίες του Π.Ο.Υ. μέσω των πρωτοκόλλων που ακολουθούν τα ΚΕΠ Υγείας. Ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία».

Το Δίκτυο συνεχίζει με την ίδια δυναμικότητα τις δράσεις για την πρόληψη στην Υγεία και τη νέα χρονιά, πάντα με μετρήσιμα αποτελέσματα.